تبدیل شدن تنبیه بدنی در مدارس کوهدشت لرستان به رویه

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۹/۲۹

گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌های داخلی از ادامه‌دار بودن تنبیه بدنی دانش‌آموزان در مدارس ایران حکایت دارند. روزنامه هم‌‏میهن در گزارشی نوشت تنبیه بدنی در مدارس کوهدشت لرستان به یک رویه معمول تبدیل شده است.

هم‌میهن در شماره پنج‌شنبه ۲۹ آذر خود در گزارشی با عنوان «آموزش به ضرب شیلنگ» به بیان روایت‌هایی از تنبیه بدنی در مدارس استان لرستان از زبان معلمان، دانش‌آموزان و خانواده‌های آن‌ها پرداخت.

معلمان کوهدشت در گفت‌وگو با هم‌میهن با اشاره به این که آموزش‌وپرورش ترجیح می‌دهد موضوع تنبیه بدنی دانش‌آموزان در مدارس مسکوت باقی بماند، تاکید کرده‌اند که به همین دلیل شکایت‌ها درباره تنبیه بدنی در این استان بی‌پاسخ می‌ماند و خانواده‌ها هم از پیگیری شکایت خود ناامید می‌شوند.

در سال‌های گذشته گزارش‌های بسیاری از تنبیه بدنی دانش‌آموزان در مدارس ایران منتشر شده است. موضوعی که نشان می‌دهد تنبیه بدنی در مدارس مختص به دهه‌های قبل نیست و همچنان مواردی از این دست در مدارس سراسر کشور گزارش می‌شود.

هم‌میهن در گزارش ۲۹ آذر خود با بیان روایت‌هایی از تنبیه بدنی دانش‌آموزان با شیلنگ و چوب در مدارس کوهدشت، به نقل از برخی خانواده‌های دانش‌آموزان نوشت شماری از معلمان و مسئولان برای تهدید، چوب و شیلنگ دستشان می‌گیرند و در محیط مدرسه تردد می‌کنند.

یکی از دانش‌آموزان که چندی پیش پای تخته کتک خورده است، به هم‌میهن گفت یک بار سر این که بچه‌ها با هم درگیر شدند و مسئولان مدرسه نمی‌توانستند این وضعیت را کنترل کنند، به پلیس زنگ زدند و ماشین نیروی انتظامی وسط مدرسه پارک کرد.

ماجرای ورود نیروی انتظامی به مدرسه را خانواده‌ها، دانش‌آموزان و کادر مدرسه تایید کرده‌اند: «دانش‌آموزان تهدید می‌شدند که اگر درست رفتار نکنند، به نیروی انتظامی و کانون اصلاح و تربیت ارجاع داده می‌شوند؛ حتی در مواردی که پای نیروی انتظامی به مدرسه رسیده، معلمان واکنش نشان داده‌اند.»

هم‌میهن با اشاره به این که واکنش‌ها به اخراج غیرقانونی دانش‌آموزان و تنبیه بدنی موجب لغو ابلاغ چند نفر از معلمان و سنگ‌اندازی در مسیر شغلی آن‌ها شد، نوشت: «یکی از معلمان که به این جریان و برخوردها اعتراض داشت، لغو ابلاغ شد و بدون در نظر گرفتن سابقه، به دورترین نقطه کوهدشت فرستاده شد؛ ۱۰۰ کیلومتر بیرون از فضای شهری که خودشان آن را تبعیدگاه می‌دانند.»

تنبیه بدنی دانش‌آموزان در مدارس ایران موضوعی با سابقه طولانی است و در سال‌های گذشته گزارش‌های بسیاری در این باره منتشر شده است.

بر اساس ماده ۷۷ آیین‌نامه انضباطی مدارس، اعمال هر گونه تنبیه همچون اهانت، تنبیه بدنی و تعیین تکالیف درسی به منظور تنبیه، ممنوع است.

یک دانش‌آموز با اشاره به این که در کوهدشت تنبیه بدنی دانش‌آموزان عادی شده و جا افتاده است، به هم‌میهن گفت در برخی موارد، معلم‌هایی که در مورد مشکلات داخلی مدرسه از بچه‌ها طرفداری می‌کردند، اخراج شدند.

یکی از معلمان کوهدشت به هم‌میهن گفت: «برخی مسئولان مدارس اعتقاد دارند بهترین روش تنبیه است و مدرسه باید پادگانی باشد.»

یک معلم نیز با بیان این که در مدارس پسرانه حداقل بالای ۷۰ درصد تنبیه بدنی انجام می‌شود، گفت: «نیروهای آموزش‌وپرورش خودشان در این سیستم حضور داشتند و نمی‌توان گفت که از آن بی‌اطلاع‌اند.»

اردیبهشت امسال، ایران‌اینترنشنال از مخاطبان خود پرسید که «تجربه و روایتشان از بازرسی وسایل دانش‌آموزان و برخوردهای خشن مسوولان مدرسه با نوجوانان چیست؟»

مخاطبان ایران‌اینترنشنال در پاسخ‌های خود از رفتار غیرقانونی و خشن مسوولان مدرسه با نوجوانان خبر دادند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
شاهد تاریخ - فصل سوم
جهان‌نما
خبر

شنیداری

پادکست‌ها