پاول دوروف، بنیانگذار تلگرام، اعلام کرد که این شرکت اکنون به سوددهی رسیده و مجموع درآمد آن در سال ۲۰۲۴ از یک میلیارد دلار عبور کرده است. با وجود گذشت سه سال از کسب درآمد، این برای اولین بار است که این اپلیکیشن به سوددهی میرسد.
تلگرام که در سال ۲۰۲۲ سرویس اشتراک پریمیوم خود را راهاندازی کرد، اکنون ۱۲ میلیون کاربر پولی دارد.
مدیر تلگرام گفت: «طی چهار سال گذشته، تلگرام تقریبا دو میلیارد دلار بدهی داشت. بخش قابل توجهی از آن را در پاییز امسال بازپرداخت کردیم.»
او افزود: «این پلتفرم سال را با بیش از ۵۰۰ میلیون دلار ذخیره نقدی، بدون احتساب داراییهای رمزنگاریشده، به پایان میرساند.»
تلگرام که در سال ۲۰۱۳ ایجاد شد، تنها سه سال پیش درآمدزایی خود را آغاز کرد و انتظار میرود در مقایسه با ۳۴۲ میلیون دلار درآمد در سال ۲۰۲۳، درآمد آن در سال جاری از یک میلیارد دلار فراتر رود.
این پیامرسان منابع درآمدی متفاوتی دارد، از جمله اشتراکهای ۴.۹۹ دلار در ماه. تعداد مشترکان پرداختکننده در سال جاری سه برابر شده و به ۱۲ میلیون نفر (از ۹۵۰ میلیون کاربر فعال ماهانه) رسیده است.
ایلان ماسک صاحب شبکه اجتماعی ایکس در پیامی، از سوددهی تلگرام استقبال کرد.
سوددهی این اپلیکیشن در شرایطی است که مدیرعامل و مالک تلگرام، رسما از سوی دستگاه قضایی فرانسه متهم، و با وثیقه پنج میلیون یورویی و تحت نظارت قضایی آزاد شده است.
او همچنین اجازه ترک خاک فرانسه را ندارد.
لور بکو، دادستان پاریس شامگاه چهارشنبه، هفت شهریور امسال، با انتشار بیانیهای اعلام کرد که دورف پس از چهار روز بازداشت، از سوی دو قاضی تحقیق به تخلفهای متعدد مربوط به جرایم سازمانیافته از جمله «پولشویی یا جرایم یک باند سازمانیافته» متهم شده است.
ساعاتی قبل از آن، روزنامه والاستریتژورنال خبر داد که دورف شش سال پیش با امانوئل مکرون، رییسجمهوری فرانسه، دیدار کرده بود و مکرون در این دیدار، از او خواسته بود که شرکت تلگرام را به فرانسه منتقل کند.
والاستریتژورنال نوشت که یک سال پیش از این جلسه، سازمان امنیت فرانسه در عملیاتی مشترک با امارات متحده عربی، آیفون دورف را هک کرد، زیرا مقامات فرانسوی بهشدت نگران دسترسی داعش به تلگرام برای استخدام عواملی جهت پیشبرد و اجرای حملات خود بودند.
فرانسه در سالهای اخیر بارها هدف حملات داعش قرار گرفته است.
مرگبارترین عملیات داعش، در ۱۳ نوامبر ۲۰۱۵ روی داد که طی آن یک رشته از حملههای هماهنگشده متشکل از تیربارانهای دستهجمعی و بمبگذاریهای انتحاری در منطقههای یکم، دهم و یازدهم شهر پاریس منجر به کشته شدن ۱۳۰ نفر و مصدومیت ۳۶۸ نفر شد.
معمولا داعش از طریق کانال تلگرامی که دارد مسئولیت حملات مسلحانه را بر عهده میگیرد.
وال استریت ژورنال به نقل از منابع مطلع نوشت که مکرون در جریان یک ناهار در سال ۲۰۱۸ که تاکنون علنی نشده بود، از دورف، شهروند روس که در آن موقع تابعیت فرانسوی نداشت، خواست که تلگرام را به پاریس منتقل کند.
بر اساس گزارش این روزنامه آمریکایی، دورف در آن زمان، از چنین پیشنهادی استقبال نکرد.
یکی از منابع مطلع گفت که رییسجمهوری فرانسه حتی در مورد اعطای تابعیت فرانسه به دورف، با او صحبت کرد.
یک مقام فرانسوی گفت که دورف از مکرون درخواست تابعیت کرده بود.