درحالی که احمد الشرع، رهبر تحریر شام، گروه حاکم بر سوریه و علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی، مواضع غیر دوستانهای علیه یکدیگر اتخاذ کردهاند، سخنگوی دولت اعلام کرد جمهوری اسلامی درحال رایزنی برای بازگشایی سفارت در سوریه است.
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در نشست خبری چهارم دیماه، درباره بازگشایی سفارت ایران در سوریه گفت: «رویکرد ما دیپلماتیک است و هم ما و آنان آمادگی داریم و درحال رایزنیهای دیپلماتیک برای بازگشایی سفارتخانههای دو کشور هستیم.»
اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری روز سوم دی ماه گفته بود جمهوری اسلامی همچنان نتوانسته کانال ارتباط مستقیم برای ارتباط با حاکمان جدید سوریه برقرار کند.
نیروهای مخالف بشار اسد، به رهبری گروه تحریر شام، تنها طی ۱۱ روز، از هفتم تا ۱۸آذر ۱۴۰۳، حکومت اسد را در سوریه سرنگون کردند.
سفارت جمهوری اسلامی در دمشق، تنها مکان دیپلماتیک در سوریه بود که روز ۱۸ آذرماه مورد حمله نیروهای شورشی قرار گرفت.
در پی سرنگونی اسد، خامنهای دوم دیماه ۱۴۰۳وعده داد «به توفیق الهی، مناطق تصرف شده سوریه به وسیله جوانان غیور سوری آزاد خواهد شد.»
سخنان خامنهای در حالی بیان شد، که از زمان سرنگونی حکومت اسد، هیاتهای خارجی از آمریکا، اروپا و خاورمیانه، با رهبران جدید سوریه دیدارهایی داشتند.
در غیاب جمهوری اسلامی، ترکیه، از حامیان اصلی گروه تحریر شام روابط دیپلماتیک خود با حاکمان جدید سوریه را آغاز کرده است.
احمد الشرع، مشهور به «محمد جولانی»، در گفتوگویی با روزنامه الشرق الاوسط که ۳۰ آذر ۱۴۰۳، منتشر شد گفت سوریه در زمان اسد «به سکویی برای ایران تبدیل شده بود تا پایتختهای کلیدی عربی را تحت کنترل خود درآورد، جنگها را گسترش دهد و با مواد مخدری مانند کپتاگون خلیج فارس را بیثبات کند.»
الشرع افزود: «ما با حذف شبهنظامیان ایرانی و بستن راه نفوذ ایران در سوریه، به منافع منطقه خدمت کردهایم و آنچه را که دیپلماسی و فشار خارجی نتوانست محقق کند، با کمترین تلفات به دست آوردهایم.»