گشت‌زنی چین در اطراف تایوان، پس از خودکامه نامیدن پکن و تهران توسط رییس‌جمهور تایوان

پنجشنبه ۱۴۰۳/۱۰/۱۳

یک روز پس از خودکامه خوانده شدن چین، ایران، کره شمالی و روسیه از سوی رییس‌جمهوری تایوان، وزارت دفاع تایوان اعلام کرد هواپیماها و کشتی‌های جنگی چین اولین گشت‌زنی رزمی در سال جدید میلادی را در اطراف این تنگه انجام دادند.

وزارت دفاع تایوان پنج‌شنبه ۱۳ دی اعلام کرد ۲۲ هواپیمای نظامی و همچنین کشتی‌های جنگی چینی از صبح پنج‌شنبه در حال گشت‌زنی در اطراف تایوان بوده‌اند.

چین، تایوان را بخشی از قلمرو خود می‌داند و چندین بار در ماه «گشت‌زنی‌های آمادگی رزمی» را در اطراف این تنگه انجام می‌دهد.

لای چینگ‌-ته، رییس‌جمهوری تایوان، در کنفرانس خبری خود در روز اول سال نو تمایل خود را برای گفت‌و‌گو با چین اعلام کرد. او در عین حال در پیام تبریک سال نو میلادی، چین، ایران، کره شمالی و روسیه را «حکومت‌های خودکامه» خواند که در حال «اتحاد و تهدید نظم قانون‌مند جهانی» هستند.

رییس‌جمهوری تایوان تاکید کرد که این حکومت‌ها به طور جدی صلح و ثبات در منطقه اقیانوس هند، اقیانوس آرام و کل جهان را به خطر انداخته‌اند.

پکن پیش از این لای چینگ‌-ته را «جدایی‌طلب» خوانده و درخواست او برای گفت‌و‌گو را رد کرده است.

لای چینگ-ته و دولتش ادعاهای حاکمیتی پکن را رد می‌کنند و معتقدند تنها مردم تایوان می‌توانند آینده خود را تعیین کنند.

رییس‌جمهوری تایوان گفت: «تایوان باید برای هر واقعه خطرناکی در زمان صلح آماده باشد، بودجه و ظرفیت‌های دفاعی را ارتقا دهد و عزم خود را برای پاسداری از کشور نشان دهد.»

یک روز پیش از این سخنان، شی جین‌پینگ، رییس‌جمهوری چین، گفت: «هیچ نیرویی قادر نیست جلوی اتحاد چین با تایوان را بگیرد.»

وزارت دفاع تایوان جمعه ۲۳ آذر در بیانیه‌ای اعلام کرد از سال ۲۰۲۲ تهدید چین علیه تایوان از طریق رزمایش‌های نظامی روندی فزاینده داشته است.

تایوان همچنین دوشنبه ۱۹ آذر به دنبال احتمال برگزاری یک رزمایش نظامی از سوی چین سطح هشدار خود را افزایش داد و اعلام کرد که پکن هفت منطقه حریم هوایی ایجاد و ناوگان دریایی و قایق‌های گارد ساحلی را به آب‌های اطراف این منطقه اعزام کرده است.

این رزمایش هم‌زمان با سفر لای چینگ-ته به اقیانوس آرام از جمله هاوایی و گوام (قلمرو ایالات متحده)، برگزار شد.

پیش از این یک مقام ارشد امنیتی تایوان به خبرگزاری رویترز گفته بود چین با افزایش فعالیت‌های نظامی در منطقه در تلاش است تا «خط قرمز» خود را برای دولت آینده دونالد ترامپ و متحدان ایالات متحده تعیین کند.

ترامپ در حال تشکیل کابینه‌ای است که در تمامی جنبه‌های امنیتی و اقتصادی، بر لزوم مقابله جدی با چین تاکید دارد و به نظر می‌رسد رویکردی تهاجمی در قبال این کشور اتخاذ کند. با این حال، نشانه‌هایی وجود دارد که دولت ترامپ ممکن است در حوزه تجارت با چین رویکردی ملایم‌تری داشته باشد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
تیتر اول با نیوشا صارمی
خبر
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد

شنیداری

پادکست‌ها