قباد مرادی، سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از شیوع بالای آنفلوآنزای فصلی، موسوم به «آنفلوآنزای اچوانانوان»، در ایران خبر داد.
مرادی شنبه ۱۵ دیماه در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا هشدار داد شیوع آنفلوآنزای اچوانانوان احتمالا تا پایان ماه جاری ادامه خواهد داشت.
این مقام وزارت بهداشت با بیان اینکه سهم آنفلوآنزا از بیماریهای تنفسی حدود ۲۲ درصد است، گفت کشور با حجم انبوهی از بیماران مبتلا به آنفلوآنزا روبهرو شده و ۴۰ درصد افرادی که به دلیل عفونتهای تنفسی در مراکز درمانی بستری میشوند، مبتلا به این بیماری هستند.
پیش از این در ۱۳ دیماه، خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران، به نقل از برخی متخصصان از گسترش موج آنفلوآنزا و تکمیل بخشهای آیسییو بیمارستانهای کشور خبر داده بود.
در آذرماه نیز سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفته بود روند ابتلا به آنفلوآنزا در ایران افزایشی است و الگوی آن شباهت زیادی به سالهای پیش از همهگیری کرونا دارد.
مرادی در ادامه مصاحبه خود با ایسنا گفت افراد مبتلا به بیماریهای زمینهای، بهویژه سالمندان، افراد دارای نقص سیستم ایمنی، مبتلایان به عفونتهای تنفسی، مبتلایان به دیابت و فشار خون و زنان باردار جزو گروههای پرخطر آنفلوآنزا محسوب میشوند.
این متخصص اپیدمیولوژی با بیان اینکه بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا شهریور و مهر است، توصیه کرد گروههای پرخطر بیماری آنفلوآنزا در صورت در دسترس بودن واکسن این بیماری، نسبت به تزریق آن اقدام کنند.
این موضوع در حالی مطرح میشود که کمبود واکسنهای آنفلوآنزا ایرانی و خارجی در داروخانههای کشور همچون سالهای گذشته ادامه دارد.
سایت دیدهبان ایران ۱۰ آبان نوشت تمامی سه تا چهار میلیون نفری که هر سال باید در فصل سرد واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند، به کمبود این واکسن در داروخانهها عادت کردهاند و این مشکل به بخشی از «روتین» سالانه آنها تبدیل شده است.
کمیاب یا نایاب شدن شماری از داروها در ایران طی چند سال گذشته بارها به بحرانی جدی بدل شده است.
محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شهریورماه از کمبود بیش از ۳۰۰ قلم دارو در کشور خبر داد.
اردیبهشتماه نیز هادی احمدی، مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان ایران، با اشاره به کمبود ۳۰۰ قلم دارو در داروخانههای کشور تاکید کرد مشکل داروخانهها «دخالت ارگانهای غیرمرتبط در حوزه سلامت» است.