رییس کل سازمان نظام پزشکی، تزریق آب مقطر بهجای داروی سرطان در دو مرکز درمانی در ایران و فروش دارو در بازار سیاه را «مصداق جنایت» خواند و گفت افراد خاطی جان بیمار و امنیت روانی همه بیماران را به خطر انداختهاند و باید با آنها «برخورد قضایی سخت» شود.
محمد رئیسزاده، سهشنبه ۱۸ دی با بیان این که اکثریت کادر درمان در ایران در وقایعی نظیر دوران همهگیری کرونا، از خودگذشتگی داشتند، گفت: «از مسوولان قضایی درخواست اشد مجازات برای عاملان حوادث این دو بیمارستان را داریم.»
او تاکید کرد: «برخوردها نیز باید بازدارنده باشد تا کسی جرات نکند ساحت مقدس کادر سلامت و درمان کشور را با جنایتهای اینچنینی، مخدوش کند.»
در حالی که رئیسزاده به وجود دو مرکز درمانی اشاره کرده که چنین ماجرایی در آنها اتفاق افتاده است، محمدتقی سلطانی، رییس پلیس آگاهی استان آذربایجان شرقی، هشتم دی ماه ۱۴۰۳ از تشکیل ۲۰ پرونده قضایی در رابطه با تزریق آبمقطر به جای داروی شیمیدرمانی در بیمارستان بینالمللی ولیعصر تبریز خبر داد و گفت این پروندهها با دعوت از اولیای دم متوفیان تشکیل و به مراجع قضایی ارسال شده است.
در پی افزایش مشکوک شمار فوتیها در این بیمارستان، مقامات رسمی اول دی ماه تایید کردند پرسنل این بیمارستان بهجای داروهای شیمیدرمانی، آب مقطر به بیماران تزریق میکردند.
شهریار مختاری، معاون این بیمارستان، ضمن تایید این خبر، از بازداشت چهار نفر از کارکنان در ارتباط با این موضوع خبر داد.
او با بیان این که در یک ماه اخیر مسئولان بیمارستان ولیعصر متوجه شدند داروهای شیمیدرمانی به بیماران تزریق نمیشود، گفت: «احساس کردیم داروها در بازار آزاد به فروش میرسند. زمانی که یکی از پرسنل بیمارستان در بازار مشغول خرید و فروش دارو بود، وی را شناسایی کرده و از او شکایت کردیم و تحویل کلانتری دادیم.»
روزنامه اعتماد ۳۰ آذر گزارش داد تعداد «مشکوک» فوتیها در بخش شیمیدرمانی بیمارستان بینالمللی تبریز بهطور قابل توجهی افزایش یافته است.
داروهای نایاب شیمیدرمانی که از طریق نزدیکان بیماران تهیه شده بود، پس از مرگ بیماران، برای استفاده بیماران کم بضاعت، از سوی بازماندگان به بیمارستان اهدا میشد اما مشخص شده است کارکنان بیمارستان، بهجای استفاده از این داروهای اهدایی در نوبتهای دارویی بیماران، داروها را در بازار سیاه به فروش میرساندند.